LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ucrainienii au ajuns foarte aproape de Herson. Ruşii pierd teren şi la Izium

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ucrainienii au ajuns foarte aproape de Herson. Ruşii pierd teren şi la Izium

UPDATE 06.30 Prim-ministrul britanic BorisJohnson a sugerat începerea unui program de antrenament pentru militarii ucrainieni.

Programul de antrenament ar trebui să aibă capacitatea de a antrena până la 10.000 de militari ucraineni la fiecare 120 de zile.

UPDATE 02.00 Statele Unite au confirmat că remorcherul rus „Vasili Bekh” a fost distrus de o rachetă Harpoon

Departamentul Apărării al SUA confirmă că remorcherul rus „Vasily Bekh” a fost distrus în apropierea Insulei Şerpilor din Marea Neagră cu ajutorul rachetei antinavă americane Harpoon, a anunţat pe Twitter de jurnalistul The Washington Post, Dan Lamot, citând un oficial al Pentagonului.

UPDATE 01.02 Arestovich: Forţele Armate Ucrainiene au „obiective mai grase” decât podul din Crimeea

Podul din Crimeea ar putea fi ţinta forţelor armate, a spus anterior generalul Marchenko.

Alexei Arestovich, consilier al şefului OP, consideră însă că este puţin probabil ca Forţele Armate Ucrainiene să atace podul din Crimeea cu armele furnizate în prezent de Occident. Acest lucru a fost declarat într-un interviu cu avocatul rus Feigin.

"Sunt sceptic aici", a spus Arestovich când a fost întrebat dacă trupele ucrainene vor lovi podul din Crimeea. Totuşi, el a clarificat că este vorba despre raza de acţiune a rachetelor MLRS, nu despre sistem în sine.

Mai mult, conducerea armatei ucrainiene are „obiective mai importante”, a spus Arestovich.

„Există ţinte mai grase decât podul din Crimeea... De exemplu, grupuri de trupe, cartiere generale, aerodromuri”, a spus el.

„Pentru a deteriora rezistenţa, trebuie să existe o lovitură nucleară... Şi trafcul este restabilit foarte repede, în câteva ore. Aceasta este o poveste foarte dificilă - să distrugi un obiectiv precum Podul Crimeei. Crede-mă, noi avem obiective mai importante”, a spus consilierul şefului PO. El a adăugat că „este mai uşor să loveşti trupele care trec pe podul Crimeei”.

UPDATE 00.25 Putin: „Nu trebuie să transformăm oraşele pe care le eliberăm în Stalingrad”

Dar deja a făcut-o. Probabil că ele nu se văd aşa din buncăr.

ŞTIRE INIŢIALĂ Înaintarea forţelor armate la Herson se poate transforma într-un contraatac - Arestovich

Trupele ucrainene se îndreaptă cu succes către Hersonul ocupat a declarat într-un interviu cu Feigin consilierul şefului PO Alexei Arestovich.

„În direcţia Herson ne mişcăm la fel de activ ca şi în direcţia Izium. Ei bine, la fel de activ... ne mişcăm. Sunt aproximativ 15-18 km, deja se vede de pe dealuri, ", a spus Arestovich... El a adăugat că astăzi, potrivit Marelui Stat Major, au fost date atacuri pe direcţiile Blagodatny, Soldatsky, Pokrovsky.

"Aceste acţiuni contraofensive din minut în minut ameninţă să se transforme într-o contraofensivă de amploare. Judecând după amploare şi profunzime - progresul poate fi deja echivalat cu o contraofensivă", - a spus Arestovich.

Inamicul rus s-a concentrat pe capturarea Donbas-ului. Ocupanţii continuă ofensiva spre Slaviansk. Bătălia continuă în regiunea Krasnopil. Analiştii de la Institutul pentru Studierea Războiului au numit operaţiunea ofensivă a trupelor ruse de la nord de Slaviansk un eşec şi cred că Forţele Armate Ucrainiene vor relua o contraofensivă în zona Izium pentru a întrerupe rutele de aprovizionare ale inamicului.

Pe 16 iunie, apărătorii ucraineni au respins alte asalturi ruseşti în direcţia Vasylivka şi Berestovo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!